Et Tebliğinde Değişiklik

image

Gıda tarım ve hayvancılık bakanlığı, Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği’nin 7. maddenin ikinci fıkrası olan; Et ürünleri karkas etinden veya sakatattan hazırlanır. Dilli salam hariç olmak üzere karkas etinden hazırlanan et ürünlerine sakatat katılamaz. Sakatattan hazırlanan et ürünlerine ise karkas eti katılabilir. 

24.01.2016 itibariyle Resmi Gazetede yayınlanarak aşağıda ki gibi revize edilmiştir.

Et ürünleri karkas etinden veya sakatattan hazırlanır. Ancak dilli salam hariç olmak üzere fermente sucuk, ısıl işlem görmüş sucuk, pastırma, kavurma, jambon, köfte, kanatlı köfte, döner, kanatlı döner ve emülsifiye et ürünleri gibi karkas etinden üretilen et ürünlerine sakatat katılamaz. Sakatattan hazırlanan et ürünlerine ise karkas eti katılabilir.

Daha önce et ürünlerine sakatat et katılması serbest iken yeni tebliğ itibariyle üreticilerin et ürünlerine sakatat et katması yasaklandı.

Tebliğe buradan ulaşabilirsiniz.

 

Bir önceki yazımız olan Sızma ve Riviera Zeytinyağı Arasındaki Fark başlıklı makalemizde riviera zeytinyağı, sızma zeytinyağı ve zeytinyağı hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir yanıt yazın