Türkiye’de Gıda Mühendisi Olmak

Birazda yaşadıklarımıza mizah katalım. 🙂

1. “Ne iş yapıyorsun ki sen şimdi?” yaklaşımları

Ne iş yaptığınızı, nerelerede çalıştığınızı, nasıl çalıştığınızı anlatmanız çok zor olabilir ve bunu karşınıza çıkan her insanda tekrarlamak zorunda kalabilirsiniz. Giderek kabusa dönüşen bir durumdur. Artık bıkkınlıkla “valla bişey yapmıyorum ben abi yaaa” haline gelir.

2. “Gıdanın mühendisi mi olur yaaa” tavırları

Hayır teyzelerin, amcaların söylemesi o kadar koymaz da okumuş cahillerin bunu dile getirmeleri sinemizde bir yaradır.

3. “Ha sen şimdi aşçısın yaniiiii” tespitleri

He aynen he. O kadar şey anlatırsın söylediğine bak. Onca insan anlayamamış sen anladın, aferin, tebrikler!

4. “Şimdi biz ne yiyelim, ne yemeyelim??” soruları

Tamam başlarda keyifli gelebilir bu tarz soruları cevaplamak ama zamanla soranlara zıkkımın türevlerini yemelerini söylemek isteseniz de yüzünüzde bir tebessüm mantıklı açıklamalar yapmaya çalışmak zorlaşır.

5. “İşsiz kalacak bu çocuk” bakışları

Kalacak kesin, kesin işsiz kalacak!

6. “Bu şimdi ne iş yapıyor ki burda???”

diye başlayan “sabahtan akşama kadar oturuyor” diye devam eden fabrikadaki çalışan işçi kardeşlerimizin sohbetlerinin favori konusu bizleriz. Zaten biz ne yapıyoruz ki ha varlığımız ha yokluğumuz. Özellikle yeni mezunsanız, hele bi de hatunsanız fabrikada mühendis olarak gezinen, yandınız, ciddiye alınmanız imkansıza yakın.

7. Ağzı olan herkesin sizin mesleğinizle alakalı konularda konuşması

Maşallah bizler kendi kendimize hastalığımızı da teşhis ederiz, ne yiyeceğimize, nasıl yiyeceğimize, neyin kötü, neyin iyi olduğuna da karar veririz. Hadi bunu benim annelerim, teyzelerim, halalarım günlerde yapar da koskoca yaşlı başlı insanlar (özellikle doktorlar) çıkıp televizyonlarda ahkam keser mi, keser, kesiyor işte

8. “Hadi ordan, sen mi iyi bileceksin ben mi?!” azarlamaları

Sevgili annelerimiz, anneannelerimiz, teyzelerimiz, halalarımız yıllardır kendi bildikleri gibi yapmışlar. Ölmüş müsüün?? Gayet de sağlıklı büyüdün. O zaman karışma işlerine.

9. “Yurtdışında yok abi bunlardan, bi’ Türkiye’de var.” şuursuzlukları

Valla gereksiziz biz arkadaşım haklısın çok haklısın. Ha bi de yurtdışındaki food technologist arkadaşlarda gereksiz.

10. “Bir gıda mühendisinin işini herkes yapar.” mantıksızlığı

Sektör zaten yeterince sıkışıkken bir de aynı işleri yapabiliyormuşuz gibi düşünülen ziraat mühendisi, veteriner, kimya mühendisi, biyolog, kimyager vs meslek grubu arkadaşlarla aynı pozisyonlara girmeye çalışılınca evlere şenlik durumlar oluşuyor.  tabi zaten biz neden okuruz bi onca yıl veteriner abilerimiz ablalarımız her şeyi bizden iyi yapar evelallah.

11. KPSS, devlet, atanma falan filan

E yukarıdaki maddede varken hali hazır da boş hayaller tabi bunlar.

12. Maaşlar

O konulara hiç girmeyelim bence.

13. Bi’ de olumlu tarafından bakalım

Yaşadığınız, yaşayacağınız bütün zorluklara rağmen mesleğinizi sevmenin, severek yapmanın tadı bir başkadır tabi.

Onedio.com ‘dan alıntıdır. 🙂

Bir önceki yazımız olan Sızma ve Riviera Zeytinyağı Arasındaki Fark başlıklı makalemizde riviera zeytinyağı, sızma zeytinyağı ve zeytinyağı hakkında bilgiler verilmektedir.

Bir yanıt yazın